Graduation shortfilm: La ti woe
2015

An Experimental film attempting to express the sensory-experience of sensory-overload during an autistic shutdown (meltdown) in visual form and animation.

 

Synopsis: When neither logic, reasoning, nor rationalization holds, the chaos resides, and this is what is seen true eyes left gazing into the Forest ahead.
About its meaning: The trees and there motion are an attempt to convey the existential feeling and fear during a sensory overload (shutdown).


Dutch:

Experimentele film die de sensorische ervaring tijdens een overprikkeling van iemand met autisme laten ervaren.

Synospis: Mijn afstudeerfilm gaat over het kennis hebben van wat nadert, een val in chaos en de onbeduidende positie die een individu daar aan heeft.

In experimentele vorm is geprobeerd om in visuele weergave met ondersteuning van een muzikale compositie, een mentale staat die tijdens “overprikkeling” ervaren wordt weer te geven. Waarbij het verhaal wordt verteld door de ervaring van de toeschouwer, door deze het in een sensorisch perspectief te laten plaatsen en zo bij de geïsoleerde ervaring te betrekken.

Logline: Een val in chaos, de grootsheid tegenover de vergankelijkheid en de noodzakelijkheid van destructie om groei opnieuw te laten beginnen.

  • Graduation animated short la ti woe
  • Project year 2015